Zondagmars, Beerse-Turnhout

Iets meer dus over onze Zondagmars van gisteren van #beerse naar #turnhout.

In Beerse, de gemeente van de Kleidabbers, werden we onder een stralende zon toegesproken en uitgewuifd door Bart Smans, Bert Van Mierlo, Lili Jansen, Inge Blondeel, Hans Huibrechts, Marc Smans en nog vele andere Beersenaars die dan ook nog voor een groot deel mee stapten.

Er was ook een bijzonder duo, nl een grootmoeder en haar kleindochter met dezelfde leeftijd, nl. beide 17 jaar (hum) en beide geboren op 29 februari. Ge moet het maar doen. Dus ook aflossing van de wacht.

Doorheen een kraaknette gemeente, waar elke stapper links en rechts zijn kasteeltje aanwees (dromen mag), volgden wij onze gids Bert.

Zo ook door #vosselaar waar bvb carnaval nog fel gevierd wordt en er een zoektocht zou leiden naar een gouden munt.

De sfeer was uiterst aangenaam en iedereen vernam de meest verrassende dingen van de andere. Zo was er een ultrastapper die trainingen van 30km houdt om … 160 km te kunnen stappen (Fred om hem niet te noemen).

Wij gingen er 7 doen die dag!

In Turnhout werden wij hartelijk verwelkomd door de burgemeester @Paul Van Miert, tevens Vlaams parlementslid.

Tijdens de verschillende toespraken kwamen telkens opnieuw die 3 waarden van VLAKO aan bod: Respect, Openheid en Eenheid.

Dat we allemaal gaan voor de vrijwaring van onze Vlaamse identiteit, wat overeenstemt met Vlaamse zelfbeschikking, werd ook sterk in de verf gezet.

De dag kon niet meer stuk met een frisse pint in dat bruin café #dekazerne waar nostalgie doorheen elk detail zweefde, tot de garson toe, en achteraf een etentje in #hettambourke, een echte aanrader.

Er werd daar zelfs een open VLAKO vergadering gehouden waar beslist werd over onze toekomst en waar TO DO’s werden uitgedeeld, als waren het bonnekes voor de draaimolen.

Met schorre stem keerden wij huiswaarts, moe, tevree in vree.

De dank aan de deelnemers is er een die voor altijd blijvend is, want onvergetelijk.

Fijne avond!

Het VLAKO-Team.

(gisteren trouwens uitgebreid met Marleen van Campfort. Stel je voor. Deze dag komt in de annalen).

En wie weet tot in Lubbeek. Dan stappen we naar Leuven, op 25 februari e.k.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.