VLAKO GAAT NAAR DE GORDEL!

Nu, zondag 3 september neemt VLAKO deel aan de Gordel. De Gordel is veel meer dan een sport- of radio evenement. De Gordel wil het Vlaams karakter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Rand onderstrepen. ‘Onderstrepen’, of benadrukken en dit sinds 42 jaar. Droevig is het, vast te stellen dat het slechter en slechter gesteld is met het Nederlands in Brussel, van hetzelfde in de Vlaamse Rand. Tot wat dient het om evenementen te creëren tot om en bij de 13.000 deelnemers en er daarna niets meer gebeurt? Er moet door de franskiljons meewarend over die Vlaamse Leeuw gedacht worden. Een leeuw die wat sport en dan terug in zijn kooi kruipt.
De taalfaciliteiten gaven blijk van de grootste Vlaamse naïviteit. Wat moet er met ons gelachen worden!
Het franskiljons imperialisme, dat aan gebiedsuitbreiding doet en ons boerkes vindt omdat wij aan onze grond houden. Zijn wij dat, fiere Vlamingen? Naïevelingen, roeptoeters? Politici moeten over 10 maanden zeker geen zoete broodjes meer proberen te bakken en al zeker niet met pseudo Vlaamse partijtjes gaan onderhandelen met Franstalige partijen die nog NOOIT woord hielden.
De Vlaming is op, ongelukkig, erg misnoegd en wil radicale verandering.
Dat zullen we tonen op de Gordel en die overschrijdt niemand: No paseràn!
Voor VLAKO
Alex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.