De leiders van de PS …

De leiders van de PS hebben doorgaans naar buiten uit een grote geldingsdrang. Magnette heeft bovendien een kort lontje.Maar niet minder gevaarlijk was voorheen Guy Spitaels die in zijn tijd rustig kon vertellen:”Le lion flamand hurle, mais il n´a pas de dents”. Met een serviel knechtje zoals premier De Croo als sparring partner is er in de verhouding tussen een Belgo-premier en een president-du-PS niets veranderd, integendeel: de flamands de service zijn servieler dan ooit geworden.Naarmate de echt-Vlaamse partijen groeien, zijn de restanten van de traditionele partijen in Vlaanderen betekenisloos geworden en vegen de Wallobruxers ongenadig de vloer met hen.
In plaats van de PS op haar plaats te zetten in verband met de nieuwste schandalen die zijn opgedoken , wordt alles onder het motto”Tous ensemble” toegedekt. Een snoepreisje van 20.000 euro of een paar zakken geld uit Qatar : het glijdt van Magnette af zoals water van een vette walrus. Vivaldi zou een hervormingsregering moeten voorstellen : handen af zegt Magnette.Tot het extreme toe werden uitgaven in de sociale zekerheid zonder begrotingsdekking reeds uitgevoerd via de lankmoedige domheid van de ” Vlaamse ” vivaldisten; van zo gauw er sprake is van besparingen orakelt Magnette een ” no passeran”.Typisch is daarbij het debat over de vette overheidspensioenen , die een eerlijke verdeling tegengaan. Men moet weten dat Wallonie succesvol een veelal corruptief overheidsmodel hanteert.In proportie zijn er dus veel meer grotendeels PS -ambtenaren in Wallonie dan in Vlaanderen.Die voeren al niet veel uit, en als men dit dan koppelt aan de relatief veel grotere werkloosheidscijfers in Wallonië, waarover Magnette liegt dat hij zwart ziet , dan zie je wie betalen zal, en wie zal profiteren. Ergo: de Vivaldisten laten toe dat er zogezegd een “andere arbeidsmarkt” mag plaatsvinden in Vlaanderen, tot zelfs een scherper toezicht door de Vlaamse VDAB. De werkloze Vlamingen alleen zullen dus sociaal vervolgd worden, vlugger aan het werk moeten, en de Belgische sociale zekerheid aanspekken.Maar van een financieel aparte budgettering van de werkloosheidsvergoedingen komt er niets. De Vlaamse koelies moeten dus meer werken en aan de catastrofale werkloosheidsmassa´s in Wallonië wordt kan een bonus worden verdeeld. Dat is de betekenis van sociale zekerheid in België, het tweelandenland met een permanente ontvanger en een permanente betaler.De bedenker van deze uitbuitingsconstructie en de uitbuitingstaktiek is de corrupte PS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.