, ,

JA! voor Vlaanderen (30 april)

De #VVB (Vlaamse Volks Beweging), samen met ons, lid van het #ovv (Overlegcomité van Vlaamse Verenigingen), organiseerde haar tweede evenement, JA! Voor Vlaanderen in Aalst. Ja, de stad waar priester Daens het in het Vlaams opnam voor de werkende, armoe- leidende bevolking.

Symbolischer kan het toch niet.

De #VVB is dan ook pluralistisch, zij omarmt al diegenen die een Vrij, onafhankelijk Vlaanderen willen.

De #VVB is ook sociaal en wil het welzijn van alle Vlamingen en is tevens overtuigd dat, dit slechts in een onafhankelijk Vlaanderen kan.

De #VVB is ook solidair met alle volkeren die Vlaanderen respecteren, en heel zeker met deze die ook naar onafhankelijkheid streven.

De logica wil dan ook dat we samen in het pluralistische OVV opgaan.

De #VVB legt wel andere accenten en is zeer expliciet in de staatsvorm die ze nastreeft, zie eist. Het kleurt het Vlaamse spectrum en draagt bij tot haar rijkdom en getuigt van wederzijds respect.

Maar de #VVB, werd reeds opgericht in 1952. Ronkende namen hielden haar boven de doopvont, Felix Timmermans en Filip de Pillecyn zijn jullie uiteraard bekend en waarschijnlijk minder, namen als Beeckman, Romsée, Bouchery en nog 10 anderen.

Gewoon om aan te geven hoe lang en hoeveel deze Beweging reeds volbracht voor de Vlaamse zaak. Haar huidige voorzitter @Hugo Maes en de ondervoorzitter Michael Discart hebben dus een grote verantwoordelijkheid om die taak voort te zetten, zie te volbrengen.

Belangrijk ook vandaag, was voor ons, oude (ook jonge) bekenden te mogen ontmoeten. Bekwame, gedreven, enthousiaste, sympathieke voorvechters voor de gemeenschappelijke strijd die wij leveren voor een beter Welzijn in een Vrij Vlaanderen.

Onze VLAKO Stapvlag kwam voor het eerst buiten. Ze haalde een frisse neus, onafgebroken gedragen door Guy Muylaert.

Niet toevallig of toch wel(?) op het plein, het Statieplein van Aalst, waar …VLAKO haar eerste manifestatie hield in 2020.Proficiat aan de organisatie! Die was af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.