Vlaamse Volksbeweging

Op de algemene vergadering van 25 november ll. besliste de Vlaamse Volksbeweging om in te zetten op vernieuwing en verjonging om haar streven naar Vlaamse staatsvorming op een actuele manier verder te zetten. Met deze nieuwe wind wil de VVB haar plaats in de Vlaamse beweging bevestigen en haar focus scherpstellen in aanloop naar de naderende verkiezingen in juni 2024.

De VVB koos ervoor om ondervoorzitter Michael Discart (37) aan te stellen als de nieuwe ad-interim voorzitter, na jaren van grenzeloze inzet en onbaatzuchtig engagement. Michael is een bruggenbouwer die ondanks zijn jonge leeftijd al 17 jaar actief is bij de VVB. In zijn nieuwe missie zal hij bijgestaan worden door directeur Nick Peeters (27) die de coördinatie van het secretariaat op zich neemt. Hierin zullen zijn eerdere ervaringen als stafmedewerker bij de VVB en VOS Vlaamse Vredesvereniging van pas komen. Ook voor de rol van politiek secretaris van de vereniging wordt er met Dominic Potters (28) ingezet op verjonging. Dit betekent dat we voormalig voorzitter Hugo Maes en voormalig directeur Hilde Roossens bedanken voor hun diensten en inzet voor de vereniging en wij wensen hen succes met hun toekomstige uitdagingen.

De algemene vergadering bevestigde haar vertrouwen in het vernieuwde bestuur, dat duidelijk maakte deze veranderingen als een kans te zien om een frisse wind te doen waaien binnen de vereniging. Door deze reorganisatie krijgt de VVB de kans om nieuwe accenten te leggen die in de hedendaagse context van het verenigingsleven passen. Zo wil ze haar positie als belangenvereniging bevestigen en een aanvullende bijdrage leveren aan de politieke stappen die te nemen zijn richting een onafhankelijk Vlaanderen. Aanvullend zal het bestuur werk maken van vernieuwing en haar communicatie verbreden om een jonger publiek aan te spreken en aan te trekken. Zij zijn namelijk de toekomst van onze beweging en ons Vlaanderenland.

Kortom de Vlaamse Volksbeweging is klaar om in een nieuwe context te opereren, waarbij gevestigde waarden en nieuwe krachten de handen in elkaar slaan om de vereniging naar het volgende niveau te tillen. Met Michael en Nick in een vernieuwde rol en een bestuur dat de volledige steun heeft van haar leden, breekt er een hoopvolle periode voor de VVB aan. Voor iedereen die de schouders onder onze vereniging en haar missie voor Vlaanderen wil zetten is er maar één boodschap: sluit je nu aan!

Het bestuur van de Vlaamse Volksbeweging

Michael,

Ik ken jou als zeer joviaal, sociaal, gedienstig, energiek, loyaal, Vlaming in hart en ziel.

Daarmee kom je al aan de andere kant van de wereld en terug!

Laat de Vlaamse Volksbeweging bewegen, verenigen, er alles tegen aansmijten om ons Vlaanderen te geven waar het recht op heeft.

Toon ons dat de jeugd kan overspannen, sterker is dan wat ouderen doen, een visie kan ontwikkelen, die realiseren, Vlaanderen neerzetten in deze globalistische context als uniek in zijn eigenheid, vrijheid, uniek in échte democratie. Een Vlaanderen dat fier is op zijn verleden en sterk in het heden, zijn helden van weleer met daden weet te eren.

Succes, man!

alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.