Zoals u weet staat Zorg voor VLAKO op de eerste plaats.

Uit Zorg groeit alles: Respect voor elk leven, voor elke mens in zijn gelijkwaardigheid, zijn vrijheid, zijn zelfbeschikking.

De Zorg ook voor personen die moeilijkere woorden, teksten of zinswendigen, laat staan begrippen, iets moeilijker begrijpen.

Daarom moeten wij aandacht besteden aan het begripvol uitdrukken van gedachten.

We moeten er ons voor hoeden om laatdunkend te doen omdat iemand iets niet onmiddellijk begrijpt.

Het heet fundamenteel respect voor elke mens, voor zijn waardigheid.

En we moeten beseffen, dat bepaalde met minder goede bedoelingen behepte personen, net op die situatie inspelen.

Daarom kan je zowel vanuit eerder linker- midden- of rechterhoek zeer vereenvoudigde slogans krijgen, die op zich gemakkelijk begrijpelijk zijn, maar complexe zaken zo eenvoudig voordoen, dat ze extreem worden.

Aan ons om geduld te oefenen, te duiden, open te staan voor spontane reacties die niet steeds de juiste bedoeling treffen.

VLAKO zal daar Zorg voor dragen, uit diep respect, want élke persoon is evenwaardig.

En vergeet niet dat gezond verstand niets van doen heeft met geleerdheid.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst '22:42 86% × Internationale dag van de Geletterdheid: Eén... palnws.be Geletterdheid: Eén op zeven Vlamingen is laaggeletterd door Wannes Neukermans september, 2023 16:51 Illustratie. Shutterstock 226 DEELACTIES f L Eén op zeven Vlamingen is laaggeletterd. Eén op vijf volwassenen kan onvoldoende overweg met informatie in technologierijke omgevingen. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Unesco. "Ongeletterdheid en laaggeletterdheid onder volwassenen is een probleem dat we vaak associëren met ontwikkelingslanden" zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kristof Slagmulder (VB). "Maar ook in Vlaanderen voldoen de geletterdheidsvaardigheden van'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.