2 reacties

 1. Patrick Proot op 13 december 2022 om 08:52

  Vermits er veel plaats is op deze rubriek en toch iemand de spits moet afbijten : hier een duiding met betrekking op een onderwerp van “Perspectief voor Vlaanderen”: de staatshervorming en de aard en rol van de P.S. in Wallonië.
  Zoals men doorgaans weet is de Parti Socialiste de toonaangevende partij in Wallonië die sinds decennia lang er de lakens uitdeelt.Gaande weg heeft deze partij zich genesteld in het DNA van de Walen en heeft zij een praktische identificatie met Wallonië tot stand gebracht. De partij heeft een formidabel apparaat achter zich op basis van vrij decentrale baroniien en een geduchte studiedienst in Brussel. Dit decentraal aspect speelt de centrale leiding soms parten omdat de decentrale leiders zich onaantastbaar achten en zich soms een extreem corrupt imago aanmeten. Periodisch komt deze grootschalige corruptie aan het licht en poogt de centrale partijleiding in te grijpen. Telkens weer botsen de daarom vermoorde Cools , de met de billen blootgezette Di Rupo en nu weer de grootsprakige Magnette voor deze monumentale rots van corruptie. Telkens weer worden dure eden gezworen en gedreigd met zware sancties. Maar als de corruptie zo diep geworteld zit in het DNA van Wallonië dan helpt hier geen lievemoederen : slechts de verdwijning van de structuren en sociaal-economische onderbouw ervan zal een volledige verandering kunnen inhouden.
  Magnette is zich ongetwijfeld bewust van deze precaire toestand, en zijn enige strohalm waar hij zich poogt aan vast te klampen is de Vlaamse zwakheden voor 200 % uitbuiten om het verdiensysteem van Wallonië in stand te houden.Over deze taktiek : zoals in de vervolgverhalen van op de teevee: “Come and see next week”.En lees of doorploeter “Perspectief voor Vlaanderen: het staat er allemaal in.

 2. Patrick Proot op 18 december 2022 om 17:30

  De leiders van de PS hebben doorgaans naar buiten uit een grote geldingsdrang.Magnette heeft bovendien een kort lontje.Maar niet minder gevaarlijk was voorheen Guy Spitaels die in zijn tijd rustig kon vertellen:”Le lion flamand hurle, mais il n´a pas de dents”.Met een serviel knechtje zoals premier De Croo als sparring partner is er in de verhouding tussen een Belgo-premier en een president-du-PS niets veranderd, integendeel: de flamands de service zijn servieler dan ooit geworden.Naarmate de echt-Vlaamse partijen groeien, zijn de restanten van de traditionele partijen in Vlaanderen betekenisloos geworden en vegen de Wallobruxers ongenadig de vloer met hen.
  In plaats van de PS op haar plaats te zetten in verband met de nieuwste schandalen die zijn opgedoken , wordt alles onder het motto”Tous ensemble” toegedekt. Een snoepreisje van 20.000 euro of een paar zakken geld uit Qatar : het glijdt van Magnette af zoals water van een vette walrus. Vivaldi zou een hervormingsregering moeten voorstellen : handen af zegt Magnette.Tot het extreme toe werden uitgaven in de sociale zekerheid zonder begrotingsdekking reeds uitgevoerd via de lankmoedige domheid van de ” Vlaamse ” vivaldisten; van zo gauw er sprake is van besparingen orakelt Magnette een ” no passeran”.Typisch is daarbij het debat over de vette overheidspensioenen , die een eerlijke verdeling tegengaan. Men moet weten dat Wallonie succesvol een veelal corruptief overheidsmodel hanteert.In proportie zijn er dus veel meer grotendeels PS -ambtenaren in Wallonie dan in Vlaanderen.Die voeren al niet veel uit, en als men dit dan koppelt aan de relatief veel grotere werkloosheidscijfers in Wallonië, waarover Magnette liegt dat hij zwart ziet , dan zie je wie betalen zal, en wie zal profiteren. Ergo: de Vivaldisten laten toe dat er zogezegd een “andere arbeidsmarkt” mag plaatsvinden in Vlaanderen, tot zelfs een scherper toezicht door de Vlaamse VDAB. De werkloze Vlamingen alleen zullen dus sociaal vervolgd worden, vlugger aan het werk moeten, en de Belgische sociale zekerheid aanspekken.Maar van een financieel aparte budgettering van de werkloosheidsvergoedingen komt er niets. De Vlaamse koelies moeten dus meer werken en aan de catastrofale werkloosheidsmassa´s in Wallonië wordt kan een bonus worden verdeeld. Dat is de betekenis van sociale zekerheid in België, het tweelandenland met een permanente ontvanger en een permanente betaler.De bedenker van deze uitbuitingsconstructie en de uitbuitingstaktiek is de corrupte PS.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.