, ,

Zondagwandeling van Dessel over Mol, naar Geel

Goeiemorgen/middag!

Gisteren was een schitterende zon-dag. VLAKO trad uit de schaduw van het virtuele in het felle licht van de realiteit. Wij zeggen niet alleen, maar wij doen ook!

De idee om de eerste zondag van de maand van de ene Vlaamse stad of gemeente naar de andere te stappen, voor een Vrij Vlaanderen en dat tot mei 2024, was dermate rijp, dat ze open bloeide.

Klokslag 13u. waren we paraat in Dessel.

Burgemeester Kris van Dijck zette meteen de toon. Waar Alex het nog had over rechtvaardigheid, greep hij meteen de koe bij de horens.

De burgervader die in september 2021 samen met ons 200 km stapte tot Reims in 5 dagen, op onze Mars naar de Catalaanse vrijheid, herinnerde zich onze koppige strijdvaardigheid. Hij wist ook nog van die VLAKO-man in de Wetstraat. Ik zag hem inderdaad verscheidene malen vanuit de Jubelparktunnel het Schumanplein op zoeven. Di Slegers aan het stuur. Hartverwarmend in de sneeuw.

Maar Kris ging verder in zijn betoog. Dat deze pseudo-regering hoognodig moet stoppen. Dat de federale schuldenlast zonder schroom omhoog wordt gejaagd, Wallonië zonder schroom steeds meer aan onze centen knaagt.

En ja, echte democratie valt of staat met rechtvaardigheid. En daarom willen wij een Vrij #vlaanderen ! We willen zelf onze eigen middelen beheren en besteden.

De boodschap was duidelijk, de moed zat er duidelijk in. Die 14 km naar Geel, gingen we ons effe tonen. En dat gebeurde door de enthousiaste groep, die de gelegenheid aangreep om mekaar beter te leren kennen, veel van mekaar op te steken. Wat werden wij overal met aanmoedigende woorden en glimlachen begroet! Onderweg deelden de deelnemers folders uit met de uitleg over de actie. De vibraties zogen de pijnlijke momentjes van minder ervaren stappers weg. De volgwagen was steeds in de buurt. De jongste van het gezelschap, dochtertje van Jimmy Goossens van vrnl #Voorpost kon onderwijl pauzeren.

En toch zeer belangrijk, onze peter Jürgen Constandt was mee. De Voorzitter van het #VNZ stapte inderdaad die 14 km vlotjes met ons af, zonder voorbereiding!. Dat was echt voor iedereen een opsteker en de gesprekken met hem waren zeer leerrijk.

Afspraak in zijn Mechelen op 3 juli. Dan moet hij ook spreken! Een waar plezier om hem te aanhoren.

En toen zagen we de kerk van Geel. We wisten dat Vera Celis ons zou toespreken en zelfs met een deel van haar team ontvangen.

We waren echt benieuwd om die zeer energiek overkomende dame in het echt te zien. Wel, ik kan jullie maar zeggen, Vera is een grote dame. De warmte die uit haar woorden straalde, gaf ons meer energie dan ooit.

Ja, ze begreep en onderschreef ten volle ons opzet. Vrijheid is een fundamenteel recht dat is gestoeld op wederzijds respect. En dat hebben ze in Geel voor de zorg voor mensen met mentale problemen ten zeerste.

En ja, voor VLAKO is de Zorg de eerste zorg. Zo vonden we mekaar nog meer .Onze zondag had zijn orgelpunt bereikt met een zeer sociaal voelende, begeesterende dame. Dat Geel een mooie en goede stad is, staat duidelijk in ons geheugen gegrift.

En wat kijken wij ernaar uit om terug te keren!

Het was een prachtdag en tijdens ons laat etentje hadden we ruim de tijd om nog bij te praten en te lachen met de onverbeterlijke Guy Muylaert .

Dank aan alle deelnemers en de uitwuivers en ontvangers!

Afspraak in Meise op 3 juli om 13u en op naar Mechelen. Er is nog plaats😉 Het VLAKO-Team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.